Racistische brandweerman die honden leven belangrijk vond dan een miljoen zwarte mensen geschorst

In de Amerikaanse staat Ohio, is een vrijwilliger die bij de brandweer werkt voor onbepaalde tijd geschorst vanwege racistische uitspraken op Facebook. Tyler Roysdon, een vrijwilliger bij de brandweer, had op Facebook geschreven dat hij het leven van een hond belangrijker vond dan dat van een miljoen ‘Negers’. Ondertussen is het bericht op Facebook verwijderd.

Het brandweerkorps vond het heel erg ongepast van Roysdon en daarvoor werd hij voor onbepaalde tijd geschorst en zal op 27 september worden verhoord tijdens een tuchtzitting. Aan de lokale media vertelde zijn vrouw Joei Frame Roysdon, dat haar man spijt heeft van wat hij heeft gezegd en dat hij zich verontschuldigde, ook voegde ze aan toe dat “iedereen een tweede kans verdient en recht heeft op een eigen mening”.

Collega Ryan Grubbs, die ook als vrijwilliger werkt bij de brandweer zegt dat zijn uitspraken indruisen tegen de waarden van het korps is. “We kiezen niet wie onze hulp nodig heeft. We zijn vrijwilligers en doen het uit liefde voor de gemeenschap.”, aldus Ryan Grubbs.

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.