Prikacties bij houttransport Para

De politie van Para heeft maandag houttrucks staande gehouden en gecontroleerd op rijbevoegdheid van de chauffeurs, geldige bescheiden van het voertuig en de geldende voorschriften met betrekking tot zwaar transport. De prikacties vonden plaats op verschillende uitvalswegen van de Afobakkaweg.

De wetsdienaren hebben preventief opgetreden, omdat de uitvoeringsbevoegdheid van sancties op overtreding van voorschriften van zwaar transport nog niet geregeld zijn bij wet. Desondanks zal de politie van Para controle blijven voeren op de wegen van het district en toezien op correcte zwaar transport.

Bij de meeste houttrucks was de opeenhoping van de lading hoger dan de cabine met uitstekende houtladingen van ongeveer 4m, 5m, 6m en 8m en bovenal zonder bevestiging van een veiligheidsketting. De ressortcommandant (rc), Inspecteur Tjandersen Gopal, van station Paranam heeft de transporteurs gewezen op de voorschriften voor het transporteren van het houtmateriaal.

Er moet volgens de rc minder lading getransporteerd worden, om vernieling van het wegdek te voorkomen en meer plichtsbesef bij de transporteurs bestaan, voor veligheid van zichzelf en andere weggebruikers.

Share

Random Posts