Politie schiet drugsduif uit de lucht in Argentinië

Heel wat drugsdealers zijn creatief met het vervoeren van hun waren. Soms komen ze in teddyberen terecht of kan de douane ze vinden in een dubbele bodem van een koffer. Maar deze keer hadden ze een wel heel opvallende handlanger. De politie van Argentinië heeft een drugsduif uit de lucht geschoten, die maar liefst 44 pillen en een USB-stick bij zich had.

De duif was onderweg naar de binnenplaats van een gevangenis in het centrum van Toya in de buurt van de Argentijnse stad Santa Rosa. Daar wilde hij de vracht gaan afleveren. Een ingenieuze manier om drugs onopgemerkt tot bij gedetineerden te brengen.

Maar de politie van Argentinië had wel degelijk door dat er iets mis was met de vogels. Om de praktijken te stoppen, hadden ze echter bewijs nodig. Daarom schoten ze één van de duiven uit de lucht. Op het dier vonden ze een rugzakje met daarin 44 pillen Rivotril, 3,5 gram marihuana en een USB-stick.

De dood van die duif deed de bal aan het rollen. De agenten deden een inval bij drie gedetineerden en volgden ook de andere vogels naar hun thuisplaats, een plek vlakbij de gevangenis. 15 drugsduiven werden “gearresteerd” en in beslag genomen. Zij zouden dagelijks meer dan 10 keer op en neer vliegen naar de binnenplaats, aldus de politie.

Er zijn al eerder “drugsduiven” opgedoken in Argentinië en ook in andere plaatsen over de hele wereld. Enkele maanden geleden konden de autoriteiten zo nog een duif vangen in Koeweit, vlakbij de grens met Irak. Die had een rugzakje bij met maar liefst 178 pillen ketamine.(nieuwsblad.be)

Share

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.