Politie in Barcelona schiet betogers met rubberen kogels – video

Barcelona – De oproeppolitie in Barcelona heeft met rubberen kogels geschoten om de betogers om ze uit elkaar te drijven. Bij de protesten zijn er volgens AFP 38 gewonden gevallen, waarvan 35 lichtgewond en drie zijn er ernstiger aan toe. Negen van hen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat vooral om kneuzingen, duizeligheid en paniekaanvallen.”

Ook word er vermeldt dat politievoertuigen metalen hekken omver rijden om de weg vrij te maken, meldt Sky News in Barcelona. De correspondent toont een van de grote rubberen projectielen die de politie afvuurde.


“Mensen die gewoon op de grond zaten, kregen ervan langs met de wapenstok”, zegt correspondent Mark Stone. Eerder op de dag postte Pablo Iglesias, leider van de partij Podemos, al beelden van bebloede betogers op Twitter.

Volgens de NOS probeert de politie het illegale referendum tegen te houden door stembureaus te sluiten en stembussen en biljetten in beslag te nemen. De voorstanders blokkeren de ingangen van stembureaus en houden de politie tegen.

Random Posts