Politie in Amerika houdt pistool tegen hoofd van American footballer Michael Bennett‏

American footballer Michael Bennett‏ dacht vorige week rustig in Las Vegas het gevecht tussen bokskampioen Floyd Mayweather en UFC-ster Conor McGregor bij te wonen tijdens zijn vrije dag. Toen hij na afloop terugliep en naar zijn hotel ging, kreeg de avond echter een onverwachte wending.

We hoorden iets wat leek op pistoolschoten en net zoals vele anderen probeerde ik weg te rennen, op zoek naar een schuilplaats”, zo begint Bennett zijn verhaal in een statement op Twitter. „Plotseling was ik omsingeld door agenten en kreeg ik een pistool op mij gericht. Enkel omdat ik een zwarte man ben.”

„Een agent wierp me tegen de grond. Hij drukte een pistool tegen mijn hoofd en riep dat als ik zou bewegen: hij mijn hoofd eraf zou blazen”, vervolgt de footballer. Bennett stond hij doodsangsten uit. „Ik lag weerloos op de grond, geboeid en met de angst om doodgeschoten te worden. Ik dacht aan mijn dochters en of ik ze ooit weer zou zien. En of ik mijn vrouw ooit weer zou kunnen kussen.”

Hij werd vervolgens hardhandig gearresteerd en in de politieauto gezet. Het duurde uren voordat ze erachter kwamen dat ze niet te maken hadden met een uit de kluiten gewassen crimineel met met een professionele football-speler.

Bennett geeft aan dat hij vooralsnog niet meer zal opstaan tijdens het Amerikaanse volkslied voorafgaand aan de wedstrijd. „Gelijkheid bestaat namelijk niet in dit land. Ongeacht wie je bent, hoeveel je verdient of hoeveel je inzet, als ze een ‘nigger’ zien, dan zullen ze je zo behandelen.(Metronieuws)

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.