Politie in Amerika houdt pistool tegen hoofd van American footballer Michael Bennett‏

American footballer Michael Bennett‏ dacht vorige week rustig in Las Vegas het gevecht tussen bokskampioen Floyd Mayweather en UFC-ster Conor McGregor bij te wonen tijdens zijn vrije dag. Toen hij na afloop terugliep en naar zijn hotel ging, kreeg de avond echter een onverwachte wending.

We hoorden iets wat leek op pistoolschoten en net zoals vele anderen probeerde ik weg te rennen, op zoek naar een schuilplaats”, zo begint Bennett zijn verhaal in een statement op Twitter. „Plotseling was ik omsingeld door agenten en kreeg ik een pistool op mij gericht. Enkel omdat ik een zwarte man ben.”

„Een agent wierp me tegen de grond. Hij drukte een pistool tegen mijn hoofd en riep dat als ik zou bewegen: hij mijn hoofd eraf zou blazen”, vervolgt de footballer. Bennett stond hij doodsangsten uit. „Ik lag weerloos op de grond, geboeid en met de angst om doodgeschoten te worden. Ik dacht aan mijn dochters en of ik ze ooit weer zou zien. En of ik mijn vrouw ooit weer zou kunnen kussen.”

Hij werd vervolgens hardhandig gearresteerd en in de politieauto gezet. Het duurde uren voordat ze erachter kwamen dat ze niet te maken hadden met een uit de kluiten gewassen crimineel met met een professionele football-speler.

Bennett geeft aan dat hij vooralsnog niet meer zal opstaan tijdens het Amerikaanse volkslied voorafgaand aan de wedstrijd. „Gelijkheid bestaat namelijk niet in dit land. Ongeacht wie je bent, hoeveel je verdient of hoeveel je inzet, als ze een ‘nigger’ zien, dan zullen ze je zo behandelen.(Metronieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am