Personeelchef Biza aangehouden in China voor diefstal

PARAMARIBO - Het hoofd van de afdeling Personeelszaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Anne I. is in China door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Ze is vorige week ingesloten wegens diefstal. Zij heeft sieraden gestolen in een juwelierszaak. De ambtenaar die in China vertoeft voor het volgen van een training zou hebben voorgewend sieraden te willen kopen. Bij het bekijken van de stukken heeft ze enkele weggemoffeld.

In eerste instantie werd ontkend en ging men ervan uit dat Anne I. valselijk werd beschuldigd. Ook de coördinator van de cursus probeerde de politie daarvan te overtuigen. Op videobeelden van beveiligingscamera's van de zaak die daarna werden bekeken is echter duidelijk te zien hoe de diefstal werd gepleegd. De vrouw viel zo door de mand en de gestolen artikelen werden teruggegeven.

De Surinaamse ambassade in Beijing werd toen ingeschakeld en er is nog getracht om met de Chinese autoriteiten af te stemmen over de afwikkeling van deze onsmakelijke zaak. Het overleg verliep naar de Ware Tijd verneemt moeizaam. Volgens een medewerker van Buitenlandse Zaken geldt winkeldiefstal in Aziatische landen zoals China als een schandelijk en zeer ernstig vergrijp.

Deze kwestie is voor de regering, naar wordt vernomen, diplomatiek heel pijnlijk, omdat het een cursus betrof die door China is aangeboden aan Paramaribo. De training zou ongeveer een maand duren. Dat het feit gepleegd is door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris legt nog meer zout in de wond. Het incident komt aan de vooravondd van het vertrek van een parlementaire delegatie naar China. De afvaardiging van De Nationale Assemblee is uitgenodigd door het Nationaal Congres, het parlement van China.(DWT)

This post was last modified on August 31, 2017, 6:31 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am