Pastoor schuldig bevonden voor seksueel misbruik en moet 21 jaar de bak in

West Yorkshire, Engeland, Een voorganger van de kerk vertelde aan kwetsbare vrouwen dat hij ze van boze geesten zou’ bevrijden’ voordat ze seksueel misbruikt werden.

John Wilson, 70 jaar, moet 21 jaar de gevangenis in nadat hij in een Pinkstergemeente in Keighley, West Yorkshire, waar hij zijn slachtoffers ging misbruiken tijdens’ bevrijdingen’.

In de rechtszaal kreeg een rechter te horen dat de voormalige pastoor een’ wolf in schaapskleding’ was die zich achter een masker en dekmantel van goddelijkheid verschuilde’ om de zes vrouwen te misbruiken over een periode van 26 jaar, van 1984 tot 2010.

Tijdens de berechting las één van de vrouwen persoonlijk haar verklaring voor, waarin ze eraan herinnerde hoe het misbruik haar’ geloof en identiteit’ verloor en haar het gevoel gaf dat ze’ niet de lucht waard was’ die ze ademde. Verklaringen van andere slachtoffers werden voorgelezen aan de rechtbank en onthulden dat ze angst, flashbacks en nachtmerries hebben gehad. Velen hadden sinds het misbruik begeleiding en therapie nodig.

De pastoor ontkende alle beschuldigingen tegen hem, maar na een proces van zes weken werd hij uiteindelijk schuldig bevonden aan 14 tellingen van mishandeling, drie van samenzwering en één van seksuele mishandeling.

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.