Palmentuin krijgt grote onderhoudsbeurt

Medewerkers van Openbaar Groen en gedetineerden zijn gestart met werkzaamheden in de Palmentuin. Het Park dat bekendstaat om zijn honderden palmbomen staat officieel op de monumentenlijst van Suriname en krijgt een grote onderhoudsbeurt. De laatste aanpak was in 2010.

“De Palmentuin moet zodanig verfraaid worden dat het uitnodigend wordt. Het moet verheven worden tot een cultureel uitwisselingspark”, zegt Harri√ętte Bholasingh-Helstone, onderdirecteur van Cultuur.

Oude bomen die dreigen om te vallen moeten weggehaald worden, er komen nieuwe voor in de plaats. Ook de vervuilde trenzen, de niet-kindvriendelijke speeltuin, de zitbanken en de verlichting van het park zullen aangepakt worden. In verband met de werkzaamheden zal vanaf een nog te bepalen datum de Palmentuin voor drie weken gesloten worden, onder andere om door deskundigen gemarkeerde bomen te verwijderen.

Voor de sluiting van het Park wordt er overleg gepleegd met het Kabinet van de President en de toestemmingsbrief is nog in voorbereiding.

Share

Random Posts