Ophef op social media vanwege zeven gezinnen die op straat zijn gezet door Karmatali – video

Commewijne – Stichting 1voor12 ging de afgelopen week op bezoek bij zeven gezinnen in Commewijne die hun huis zijn kwijtgeraakt omdat de eigenaar van het perceel de gezinnen niet meer op zijn terrein wilt hebben en ging over tot afbreken van hun woningen inplaatst van ontruiming.

Het gezin woonde al ruim 25 jaar op de grond, kreeg in korte tijd te horen dat de grond tot de familie Karmatali toebehoord en die wil ze niet meer daar hebben, door alle woningen op het perceel af te breken.

Brunswijk die toevallig voorbij reed is niet te spreken over de manier hoe de eigenaar de gezinnen op straat heeft gezet. Volgens Brunswijk stond in het vonnis dat de eigenaar alleen over moest gaan tot ontruiming en niet afbreken, maar de eigenaar was van mening dat hij het recht heeft om de woningen te breken.

Het is ook niet duidelijk of de grond wel of geen eigendom is van Karmatali, volgens het gezin wil de ROG ze ook niet verder helpen met deze zaak. Tegen 1voor12 zei Brunswijk dat hij de zaak verder zal laten onderzoeken.

Random Posts