Openbaar vervoer in Suriname wordt onder de loep genomen

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT &C) treft de nodige voorbereidingen om het openbaar vervoer te reguleren. Op 25 oktober wordt een commissie geïnstalleerd die onderzoek zal doen naar de werkzaamheden die boot- en bushouders verrichten in opdracht van de overheid.

Deze commissie zal het totale openbaar vervoer onder de loep nemen. Het rapport van deze commissie die 3 weken na de installatie verwacht wordt, zal definitief zijn zegt minister Jerry Miranda. Met betrekking tot het lamleggen van het openbaar vervoer door de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) de afgelopen dagen, moet de reden volgens de voorlichtingsafdeling van het ministerie niet gezocht worden in de sfeer van achterstallige betalingen.

Het vraagstuk heeft te maken met het principe-akkoord dat het ministerie van OWT&C met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft getekend. Dit akkoord houdt in dat de boot- en bushouders van OBS ingaande augustus 2017 een verhoging van 40% verhoging moesten krijgen. De afdelingen Interne Controle van de ministeries van OWT&C en Defensie hebben een onderzoek gedaan naar de bussen en boten die dienst doen voor de overheid zegt minister Miranda.

In het rapport dat is uitgekomen uit dit onderzoek zijn ongeregeldheden geconstateerd, waarbij het ministerie van OWT&C het akkoord wenst te herzien alvorens over te gaan tot uitvoering daarvan. Op basis van de aanpassingen is het noodzakelijk dat het openbaar vervoer gereguleerd wordt.

Random Posts