Openbaar vervoer in Suriname wordt onder de loep genomen

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT &C) treft de nodige voorbereidingen om het openbaar vervoer te reguleren. Op 25 oktober wordt een commissie geïnstalleerd die onderzoek zal doen naar de werkzaamheden die boot- en bushouders verrichten in opdracht van de overheid.

Deze commissie zal het totale openbaar vervoer onder de loep nemen. Het rapport van deze commissie die 3 weken na de installatie verwacht wordt, zal definitief zijn zegt minister Jerry Miranda. Met betrekking tot het lamleggen van het openbaar vervoer door de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) de afgelopen dagen, moet de reden volgens de voorlichtingsafdeling van het ministerie niet gezocht worden in de sfeer van achterstallige betalingen.

Het vraagstuk heeft te maken met het principe-akkoord dat het ministerie van OWT&C met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft getekend. Dit akkoord houdt in dat de boot- en bushouders van OBS ingaande augustus 2017 een verhoging van 40% verhoging moesten krijgen. De afdelingen Interne Controle van de ministeries van OWT&C en Defensie hebben een onderzoek gedaan naar de bussen en boten die dienst doen voor de overheid zegt minister Miranda.

In het rapport dat is uitgekomen uit dit onderzoek zijn ongeregeldheden geconstateerd, waarbij het ministerie van OWT&C het akkoord wenst te herzien alvorens over te gaan tot uitvoering daarvan. Op basis van de aanpassingen is het noodzakelijk dat het openbaar vervoer gereguleerd wordt.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am