Onregelmatigheden geconstateerd bij import tweedehandse auto’s

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft in de afgelopen periode onregelmatigheden geconstateerd met betrekking tot de import van tweedehandse auto’s.

Het gaat om tweedehandse auto’s die ouder zijn dan acht jaar en bussen die ouder zijn dan 15 jaar.

HI&T benadrukt dat het wettelijk verboden is tweedehandse bussen ouder dan 15 jaar en tweedehandse personen auto’s ouder dan acht jaar te importeren.

Voertuigen van remigranten die langer dan twee jaar deel uitmaken van de inboedel van de remigrant die toelating heeft gevraagd tot Suriname zijn uitgezonderd.

Voertuigen ouder dan 25 jaar, de zogenaamde “collectors” items mogen pas geïmporteerd worden na schriftelijke toestemming van de minister van Handel, Industrie en Toerisme.

Er zal een ordening plaatsvinden in de komende periode waardoor er geen zogenaamde “sloopautos” onder het mom van onderdelen of delen van auto’s worden ingevoerd, maakt het ministerie bekend.

Verder benadrukt HI&T dat zij op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld kan worden voor kosten die voortvloeien uit het niet naleven van de wettelijke regeling. Tweedehandse auto’s zijn erg populair in Suriname onder de consumenten.

Auto’s ouder dan acht jaar worden goedkoop verkocht en consumenten kopen deze eerder dan “nieuwe” autos.

Share

Random Posts