Omgekomen illegale goudzoeker onder het puin vandaan gehaald (video)

Woensdag 13 december zijn twee illegale goudzoekers bedolven onder het zand in een tunnel in het concessiegebied van een goudbedrijf in het district Brokopondo. Volgens de politie lukte het één van de goudzoekers zichzelf te bevrijden terwijl de ander vast zat in het puin.

De bewakingsdienst van het bedrijf kreeg op een bepaald moment de melding dat onverlaten zich op het terrein hadden begeven. Ze gingen op onderzoek uit en troffen Leonard verzwakt aan. Op de beelden hieronder is te zien hoe het slachtoffer wordt weggedragen nadat het levenloze lichaam op donderdag 14 december onder het puin werd gegraven.

De overlevende werd voor medische behandeling overgebracht naar de medische post van het bedrijf en werd na zijn behandeling overgebracht naar het politiebureau te Brownsweg.

Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de twee mannen illegaal bezig waren met het zoeken van goud toen mis ging.

Het levenloze lichaam van het dodelijke slachtoffer is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden, terwijl Leonard na een ernstige waarschuwing is heengezonden. De politie van Brownsweg is belast met het onderzoek in deze zaak.

Random Posts