OM en politie in Suriname is verruwde criminaliteit zat

Openbaar Ministerie en politietoppers tijdens een bespreking in de Congreshal woensdag. De criminaliteit moet worden ingedamd.

Het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Suriname (KPS) zijn de verruwde criminaliteit ook zat. "De nieuwe operatie die per 1 december uitgevoerd wordt om de criminaliteit hard aan te pakken krijgt de naam 'ZAT'.

Het OM en leidinggevenden van het KPS hebben woensdag een bijeenkomst gehouden om de situatie te bespreken. Regiocommandant Midden, Robby Ramjiawan, bevestigt tegenover Starnieuws dat de vervolgings- en opsporingsambtenaren de koppen bij elkaar hebben gestoken om de efficiƫnte aanpak van de criminaliteit te bespreken.

Hierover zijn er werkafspraken gemaakt. De bespreking die in de Congreshal werd gehouden, is bijgewoond door ongeveer vijftig hulpofficieren van justitie en nagenoeg alle vervolgingsambtenaren onder leiding van procureur-generaal Roy Baidjnath Panday.

Zonder in details te gaan of de strategie prijs te geven, zegt Ramjiawan dat er over en weer instructies en voorstellen zijn besproken. De specialistische en tactische afdelingen waren ook aanwezig. De operatie ZAT moet ervoor zorgen dat het veiligheidsgevoel in de gemeenschap opgekrikt wordt.(Starnieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am