OM en politie in Suriname is verruwde criminaliteit zat

Openbaar Ministerie en politietoppers tijdens een bespreking in de Congreshal woensdag. De criminaliteit moet worden ingedamd.

Het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Suriname (KPS) zijn de verruwde criminaliteit ook zat. “De nieuwe operatie die per 1 december uitgevoerd wordt om de criminaliteit hard aan te pakken krijgt de naam ‘ZAT’.

Het OM en leidinggevenden van het KPS hebben woensdag een bijeenkomst gehouden om de situatie te bespreken. Regiocommandant Midden, Robby Ramjiawan, bevestigt tegenover Starnieuws dat de vervolgings- en opsporingsambtenaren de koppen bij elkaar hebben gestoken om de efficiënte aanpak van de criminaliteit te bespreken.

Hierover zijn er werkafspraken gemaakt. De bespreking die in de Congreshal werd gehouden, is bijgewoond door ongeveer vijftig hulpofficieren van justitie en nagenoeg alle vervolgingsambtenaren onder leiding van procureur-generaal Roy Baidjnath Panday.

Zonder in details te gaan of de strategie prijs te geven, zegt Ramjiawan dat er over en weer instructies en voorstellen zijn besproken. De specialistische en tactische afdelingen waren ook aanwezig. De operatie ZAT moet ervoor zorgen dat het veiligheidsgevoel in de gemeenschap opgekrikt wordt.(Starnieuws)

Random Posts