OM eist 8 jaar cel tegen terrorismeverdachte met Kalasjnikov

Het openbaar ministerie (OM) heeft donderdag bij de rechtbank Rotterdam een gevangenisstraf van 8 jaar geëist tegen een 31-jarige man die in zijn kelderbox een Kalasjnikov AK47 met munitie en een voorraad illegaal zwaar vuurwerk had liggen.

Volgens het OM is er sprake van een potentiele aanslagpleger, die alle middelen in huis had om dood en verderf te zaaien. Bij hem thuis werden ook een schilderij met een ISIS vlag en 1600 euro contant geld gevonden.

Het onderzoek tegen de man begon in december 2016 met alarmerende informatie van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte in Rotterdam-Zuid werden behalve het automatische vuurwapen twee volle magazijnen met deels pantser doorborende munitie aangetroffen. In de slaapkamer van ene kind lagen vier dozen met in totaal 188 stuks van het levensgevaarlijke vuurwerk Cobra 6.

Op de computers en een externe harde schijf van de verdachte zijn een paar honderd ISIS video’s en magazines aangetroffen met zeer gewelddadig materiaal van verminkingen, onthoofdingen en andere gruwelijkheden. Ook onderzocht de politie een bestand waarin wordt uitgelegd hoe een staafbom en een bomgordel moeten worden gemaakt met behulp van kruit uit vuurwerk. Ook de telefoon van de man bevatte vele honderden foto’s en video’s die te maken hebben met ISIS. Verder had een man een document met tips om ongelovigen in eigen land te doden, mocht een reis naar het strijdgebied niet mogelijk zijn.

De officier van justitie van het Landelijk Parket houdt de man verantwoordelijk voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. De Turkse diplomatieke vertegenwoordiging dichtbij de woning van de verdachte viel af omdat hij geen moslims zou hebben willen doden. De conclusie van het OM is dat de verdachte volledig voorbereid was om op een gewelddadige manier toe te kunnen slaan. (OM)

This post was last modified on October 19, 2017, 12:21 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am