Olietankwagen zorgt voor ravage op de wijdenbosch brug

Paramaribo – Op woensdag 14 september heeft een olitankwagen voor grote ravage gezorgd op de Wijdenbosch brug, waarbij veertien voertuigen grote schade hebben opgelopen. De politie van het Bureau Nieuwe Haven deed na de melding van het geval de plek aan.

De bestuurder verklaarde aan de politie dat hij vanuit Meerzorg richting Paramaribo reed. Op de top van de brug merkte hij op dat de remmen van het voertuig waren uitgevallen. Hij heeft er alles aan gedaan om het voertuig tot stilstand te brengen, wat niet lukte. De olietanker kwam tegen voertuigen aan die dezelfde rijrichting hadden en ook enkelen die in tegenovergestelde richting opreden.

De chauffeur heeft, om erger te voorkomen, bij de doorbraak van de brug het voertuig in de goot tot stilstand gebracht. Hij bleef ongedeerd. Een aantal voertuigen zijn aangereden waarvan enkelen zwaar zijn beschadigd.

Een bijrijder uit een der voertuigen die is aangereden, klaagde van pijn. Zij is per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Haar gezondheidssituatie is stabiel.

De tankwagen was beladen met benzine. Volgens de bestuurder moest hij ergens in het Oosten de benzine leveren, echter was de plek reeds gesloten en moest hij met de volle lading terugkeren naar Paramaribo.

De autobestuurder is in het bezit van een geldig rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Overige documenten van het voertuig waaronder de keuring, zijn in orde.

Het voertuig is ter herkeuring in beslag genomen. De politie is bezig de schade rapporten ten aanzien van de voertuigen op te maken, die via de verzekering en het desbetreffend bedrijf afgehandeld zullen worden. De olietankwagen is van een erkend bedrijf.

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.