Nog steeds geen duidelijkheid over betaling kinderbijslag

Paramaribo - Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) weet nog niet wanneer de kinderbijslag van 2016 zal worden betaald aan de rechthebbenden die nog geen betaling hebben ontvangen, meldt DWTonline.

De uitbetaling van kinderbijslag over 2016 is vertraagd omdat het geld is verdwenen. In oktober wilde de minister Polak, niet zeggen hoe groot het verdwenen bedrag is en had zij beloofd dat de betalingen binnen twee weken plaats zou vinden.

Paar weken verder hebben rechthebbende in Leiding, Koewarasan, Domburg en een deel van Welgelegen nog steeds geen kinderbijslag over 2016 ontvangen, omdat de minister dacht dat het makkelijk zou zijn om over het geld te beschikken, maar achteraf blijkt het toch moeilijk te zijn.

Het geld van de begroting van 2017 mag volgens de minister niet gebruikt worden, vanwege betalingen die gekoppeld zijn aan een beleid. Ook zei de minister dat zaken binnen de comptabele voorschriften geregeld moeten worden. Ik kan bijvoorbeeld geen AOV-geld nemen om kinderbijslag te betalen", aldus Polak tegen DWT.

Wanneer de betalingen plaats zullen vinden, is niet duidelijk, de minister heeft geen datum genoemd. Samen met minister van Financiƫn Gillmore Hoefdraad, zoek de minister naar een oplossing.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am