Nederlandse toeristen beroofd in Johannesburg

Een groep Nederlandse vakantiegangers kreeg zondagnacht de schrik van hun leven, toen ze direct na aankomst in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg op zeer gewelddadige wijze werden overvallen.

De vakantiegangers, die een rondreis zouden maken door Zuid-Afrika, waren op weg van het vliegveld naar hun eerste hotel. Hun bus werd klemgereden door mannen die zich voordeden als politieagenten. De buschauffeur kreeg opdracht naar een stille plek te rijden, waar de mannen wapens trokken en de Nederlandse passagiers bedreigden en beroofden.

Het was een hel”, aldus passagier P. Bakker, met wie De Telegraaf sprak. „Het merendeel van de passagiers is 70-plus. Mensen raakten in paniek en kregen zelfs vuurwapens op zich gericht. In twee gevallen werd de trekker overgehaald maar weigerde het wapen. Oudere mensen kregen rake klappen.”

Bakker vervolgt: „Ook de koffers werden uit het laadruim gehaald en meegenomen. Ze zijn wel 20 minuten bezig geweest. Mensen huilden en zijn in shock. Ze namen de sleutels van de bus mee en verdwenen.”
Met veel moeite bevrijd

Daarna konden de mensen worden losgemaakt. „Ik heb de buschauffeur en gids met een sleutel bevrijd van hun tie-raps. De gids had al geen gevoel meer in zijn hand en heb hem met veel moeite bevrijd. Daarna heb ik eerste hulp verleend aan de bejaarden die geslagen zijn.”

De chauffeur had een sleutel in de laadruimte waarmee hij de bus naar het eerste de beste hotel heeft gereden. „Daar is de politie en wachten de passagiers op medicijnen die moeten komen. Veel hartpatiënten, astma, en zo”, aldus Bakker, die zelf met zijn vrouw op huwelijksreis is.

„We zijn nu veilig. Wel zijn we veel in shock en willen we nu terug. We waren net geland voor een reis van 22 dagen, maar de pret is er wel vanaf”, aldus de kersverse bruidegom.(Telegraaf)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am