NATIN docenten en studenten getraind in glasvezeltechnieken

Het Natuur technisch instituut (Natin) kan nu de glasvezeltrainingen verzorgen. In de periode 23 tot en met 27 april 2018 zijn zes docenten en vijf studenten in de gelegenheid gesteld om kosteloos deel te nemen aan een glasvezeltraining.

De glasvezeltraining moet verder in het curriculum van de ICT-opleiding wordt ingebouwd. Het instituut zal binnenkort professionele glasvezeltraining verzorgen aan de eigen ICT-studenten. De training zal verder ook aan het bedrijfsleven aangeboden worden.

Middels glasvezelkabels kan een snellere internetverbinding gerealiseerd worden. In Suriname komt de aanleg van een uitgebreid glasvezelnetwerk nu langzaam op gang. De behoefte is groot, dus is het van belang dat mensen vakkundig worden getraind.

De glasvezeltraining is aangeboden via het platform van SixFourteen Projects en er is gebruik gemaakt van Fibre IQ e-learning materialen. De deelnemers hebben de training met goed gevolg doorlopen en hebben hiervoor een internationaal erkend certificaat ontvangen. De certificering is gedaan door Corning Optical Communications, een vooraanstaande Amerikaanse marktleider op het gebied van glasvezel.

Share

Random Posts