Minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn is bezig met oplossing hoofdbureau politie

Paramaribo – Waarnemend Minister Ferdinand Welzijn, van Justitie en Politie, gaat gedetineerden in zetten voor de schoonmaak van het terrein op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat waar het hoofdbureau van de politie gaat komen.

In 2010 vlak voor de verkiezing werd de eerste steen door de toenmalige vicepresident Ramdien Sardjoe, de ministers Chan Santokhi en Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken gelegd. Het gebouw en de locatie is afgekeurd tijdens regering Bouterse 1, meldt starnieuws.

Ook is er een rechtszaak gaande over de verbouwing, maar deze kan nog lang duren, terwijl het terrein vol zit met bosschage. Ook zwervers gebruiken het oud pand voor onderdak. Volgens starnieuws is en blijft de overheid verantwoordelijk voor het terrein,”.

Minister Welzijn zegt dat er met de ondernemer gezocht wordt naar een oplossing van het vraagstuk. Hij verwacht dat partijen elkaar zullen vinden. “Er wordt gewerkt naar een oplossing,” zegt Welzijn. Hij kan nu niet in detail treden. Het is wel belangrijk dat er een hoofdbureau van politie komt. Het ministerie heeft een geschikte locatie op het oog.

Random Posts