Michael P. verdacht van moord en verkrachting Anne Faber

De 27-jarige man die is aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht, zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De verdachte zit vast op verdenking van moord of doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting.

Tijdens de zitting van de raadkamer op donderdag 19 oktober heeft de officier van justitie om uitbreiding van de feiten gevraagd. Op basis van de onderzoeksbevindingen tot nu toe is de verdenking dat de man Anne van haar vrijheid heeft beroofd, verkracht en om het leven heeft gebracht. De exacte toedracht wordt op dit moment nog onderzocht en is nog niet met zekerheid vastgesteld. Daarover kunnen daarom nu nog geen mededelingen worden gedaan.

De verdachte kwam in beeld nadat een vrijwilliger tijdens de zoektocht naar de vermiste vrouw haar jas vond in het gebied nabij het Blookerpark in Huis ter Heide. Op deze jas werd een DNA-spoor gevonden dat leidde naar de verdachte. Ook zijn er bloedsporen van Anne aangetroffen in de auto die de verdachte tot zijn beschikking had. Op maandag 9 oktober werd de man aangehouden en gehoord. Op basis van zijn verklaring werd het lichaam van Anne op donderdag 12 oktober gevonden in Zeewolde.

De officieren van justitie hebben bij de rechter-commissaris gevorderd dat de verdachte in het Pieter Baan Centrum wordt geplaatst voor een persoonlijkheidsonderzoek. Deze vordering is toegewezen. Voordat het resultaat van het persoonlijkheidsonderzoek bekend is, zullen er maanden zijn verstreken. Ook voor het onderzoek door de recherche zal gelet op de grote omvang veel tijd nodig zijn. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop. De eerstkomende zitting op 10 januari om 10.00 uur zal daarom een pro forma zitting zijn. (OM)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am