Medische Zending lam door staking

PARAMARIBO - Het personeel van de Stichting Medische Zending heeft de daad bij het woord gevoegd en ook donderdag gestaakt, na de actie woensdag vanaf elf uur te hebben opgestart. Ook vandaag zal niet worden gewerkt. De vakbond had de directie tot donderdag de gelegenheid gegeven het salaris over juli en de jaarlijkse vakantietoeslag te storten.

De directie heeft intussen de bond laten weten de brief te hebben ontvangen en bezig te zijn een antwoord te formuleren. Vorige week stelde de directeur het personeel op de hoogte dat ze niet in staat is tot de uitbetaling omdat de overheid de subsidie vanaf april niet heeft overgemaakt. De krant verneemt dat de directie het ministerie van Volksgezondheid intussen officieel op de hoogte heeft gesteld van het probleem.

Bondsvoorzitter Roy Haverkamp wil niet veel vertellen, omdat de leden hem gevraagd hebben om niet in de media te treden. Hij zegt wel dat de medewerkers zich bewust zijn van de gevolgen van hun actie. De medische voorziening vanuit de poliklinieken en coördinatie centrums aan de bewoners in het achterland is namelijk niet gegarandeerd.

Ook de optimale zorg, zoals bevoorrading van medicamenten, politochten en voorlichtingsactiviteiten liggen plat. Voor spoedgevallen is er dispensatie verleend aan de ambulance dienst en de poliklinieken. "Maandag komen we weer bij elkaar om na te gaan hoe verder. Indien vandaag of morgen het geld wordt gestort wordt de actie opgeschort", zegt Haverkamp. (DWTonline)

This post was last modified on August 20, 2017, 8:13 am

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am