Medische Zending lam door staking

PARAMARIBO – Het personeel van de Stichting Medische Zending heeft de daad bij het woord gevoegd en ook donderdag gestaakt, na de actie woensdag vanaf elf uur te hebben opgestart. Ook vandaag zal niet worden gewerkt. De vakbond had de directie tot donderdag de gelegenheid gegeven het salaris over juli en de jaarlijkse vakantietoeslag te storten.

De directie heeft intussen de bond laten weten de brief te hebben ontvangen en bezig te zijn een antwoord te formuleren. Vorige week stelde de directeur het personeel op de hoogte dat ze niet in staat is tot de uitbetaling omdat de overheid de subsidie vanaf april niet heeft overgemaakt. De krant verneemt dat de directie het ministerie van Volksgezondheid intussen officieel op de hoogte heeft gesteld van het probleem.

Bondsvoorzitter Roy Haverkamp wil niet veel vertellen, omdat de leden hem gevraagd hebben om niet in de media te treden. Hij zegt wel dat de medewerkers zich bewust zijn van de gevolgen van hun actie. De medische voorziening vanuit de poliklinieken en coördinatie centrums aan de bewoners in het achterland is namelijk niet gegarandeerd.

Ook de optimale zorg, zoals bevoorrading van medicamenten, politochten en voorlichtingsactiviteiten liggen plat. Voor spoedgevallen is er dispensatie verleend aan de ambulance dienst en de poliklinieken. “Maandag komen we weer bij elkaar om na te gaan hoe verder. Indien vandaag of morgen het geld wordt gestort wordt de actie opgeschort”, zegt Haverkamp. (DWTonline)

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.