Medeverdachte ontvoering eigenaar Combé Markt opgeroepen als getuige

Paramaribo - Jeraitel V. Medeverdachte die betrokken is geweest bij de ontvoering en beroving van Kries Kalipdewsingh, eigenaar van Combé Markt, is maandag als getuige gehoord. Volgens hem had Surinder A. het plan beraamd.

Volgens de medeverdachte is Surinder een bekende van hem en dat ze elkaar al een tijdje kennen. Surinder die militair is, zou hem hebben benaderd dat en zei dat iemand hem geld schuldig was. Op die bewuste dag van de overval gingen Surinder A. samen met Kalipdewsingh het kantoor aan de Tout Lau Fautweg binnen. Vervolgens hield Jeraitel V. zich met nog iemand schuil in de toiletruimte, meldt Starnieuws.

Surinder A. ging naar buiten om een sigaret te roken terwijl Jeraitel en de andere persoon, Kalipdewsingh aan het beroven was. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten het slachtoffer met een jachtgeweer hadden bedreigd. Ook hadden ze het slachtoffer vast gebonden, geblinddoekt en zijn mond was dichtgeplakt. De daders hadden volgens het slachtoffer 300.000 euro geëist maar gingen toen er vandoor met een bedrag Euro 7.500 en SRD 20.000.

Op een gegeven moment kon het slachtoffer niet goed ademen, waarna zijn mond en neus werden vrijgemaakt, op dat moment werd het slachtoffer gebeld door een familielid en sprak anders zodat het familielid kon begrijpen dat hij in gevaar was, aldus Starnieuws.

Toen de verdachte weg waren werd het stil in het gebouw en het slachtoffer die een zak over zijn hoofd had, riep om hulp.
De verdachte Surinder A. die ook betrokken is geweest bij de overval is toen rollend op een stoel naar het slachtoffer gegaan en had de zak van zijn hoofd verwijderd. Kalipdewsingh zag toen dat Surinder A. ook gekneveld was, maar die kon zich prima bewegen, maar die gaf aan dat hij ook werd beroofd.

De twee mannen wisten elkaar te bevrijden en zijn daarna weggereden om zogenaamd het geld te halen voor de rovers. Kalipdewsingh had al door dat Surinder A. dit alles in elkaar had gezet. Hij werkte zogenaamd mee met alles en zei aan Surinder A. om het geld van kantoor te halen om de rovers te betalen.

In de auto werd Surinder A. steeds gebeld en hij gaf aan dat zijn vrouw en kinderen door de rovers waren gegijzeld. Bij Combé Markt aangekomen, schakelde het slachtoffer de politie in. Door het onderzoek van de politie kwam de medeverdachte Jeraitel V. in beeld. Hij werd opgespoord en aangehouden. Tijdens de ondervraging gaf de verdachte toe dat hij betrokken was geweest bij de ontvoering en overval.

Surinder A. ontkend alle betrokkenheid en zei dat hij nooit de opdracht aan de medeverdachte heeft gegeven. De zaak word op 8 januari verder behandeld.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am