Massagraf met voornamelijk kinderen ontdekt in Rakhine

Het leger van Myanmar heeft in het land een massagraf ontdekt met daarin de lichamen van 28 personen, waaronder die van meerdere kinderen. Volgens het leger gaat het om hindoes die bij een overval zijn gedood door rebellen van de moslimminderheid Rohingya.

Het massagraf ligt in de deelstaat Rakhine waaruit sinds eind augustus meer dan 430.000 moslims zijn gevlucht naar het buurland Bangladesh. In Myanmar is de grote meerderheid van de bevolking boeddhistisch.

Het leger houdt de moslimrebellengroep ARSA (Arakan Rohingya Salvation Army) verantwoordelijk voor de moorden. “Deze 28 mensen zijn wreed gedood door extremistische ARSA-terroristen”, aldus het leger maandag.
ARSA ontkent achter de moorden te zitten en zegt geen burgers te doden.

Eind augustus had de ARSA aanvallen uitgevoerd op militaire- en politieposten, die een nieuwe escalatie tot gevolg hadden. Daarna begon het leger een grote actie in het gebied.
De Verenigde Naties (VN) spreken over een “etnische zuivering”. Behalve moslims zijn ook enkele tienduizenden boeddhisten en hindoes uit Rakhine op de vlucht uit angst voor het geweld.(Nu.nl)

Share

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.