Video:Mariam Moustafa (18) mishandelt door groep meisjes en overlijdt na drie weken coma

Een achttienjarige Egyptische jonge vrouw is woensdag in de Engelse stad Nottingham overleden aan de gevolgen van een vechtpartij. Een groep meisjes sloeg haar op 20 februari in elkaar. Mariam Moustafa raakte ernstig gewond en belandde in een coma waar ze niet meer uit is ontwaakt.

De vrouw werd in elkaar geslagen aan het winkelcentrum Victoria Centre, waarna ze in een stadsbus vluchtte. De tienkoppige groep die haar had aangevallen, volgde haar en stapte eveneens op. De politie heeft nu videobeelden vrijgegeven waarin te zien is hoe Mariam op de bus wordt omsingeld. De adolescente meisjes schelden haar uit en bedreigen haar. Volgens getuigen bleven ze dit doen tot ze uitstapten.

Een woordvoerder van busmaatschappij Nottingham City Transport (NCT) stelt dat de chauffeur van de bewuste bus op een gegeven moment zijn voertuig aan de kant zette en zich tussen de aanvalsters en Mariam zette. Hij deed dit om haar te beschermen. De NCT verklaart dat er niet in de bus is gevochten. Mariam heeft zich bij het instappen niet tot de chauffeur gewend om hem te wijzen op de aanwezigheid van de aanvalsters, luidt het verder. Op de video is de aangevallen vrouw nog bij bewustzijn, pas later raakte ze in coma.
Haar jongere zus Mallak verklaarde aan ‘The Times’ dat dezelfde groep hen afgelopen zomer eveneens al aanviel. De zussen raakten toen beiden gewond. Mallak liep zelfs een beenbreuk op. Hun familie diende een klacht in bij de politie, maar de zaak werd volgens de gezinsleden zonder gevolg geklasseerd.

Een 17-jarig meisje is gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij de vechtpartij van 20 februari, maar mocht na verhoor beschikken. De zaak is groot nieuws in Egypte. De Britse buitenlandminister Boris Johnson betuigde in een tweet zijn medeleven aan de nabestaanden. Johnson verklaarde dat hij zijn Egyptische ambtsgenoot Shoukry op de hoogte houdt van het lopende politieonderzoek. Een autopsie op het lichaam moet meer klaarheid brengen.(HLN.be)

This post was last modified on March 18, 2018, 4:00 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am