Man vermoord 8-jarige jongetje omdat hij dacht dat hij homo was

In de Verenigde staten is een 32-jarige man veroordeeld tot de doodstraf voor het vermoorden van een achtjarige jongetje omdat hij dacht dat het jongetje homo was.

Ook werden vier maatschappelijk werkers en de moeder gearresteerd omdat ze ook betrokken zijn geweest bij de dood van de achtjarige Gabriel Fernandez.

Het Department of Children and Family (DCF) social workers in Los Angeles, Californië, werd beschuldigd van nalatigheid omdat zij geen actie hadden ondernomen toen het jongetje ernstig werd misbruikt en mishandeld.

In de rechtbank kreeg de rechter te horen hoe verschrikkelijk de achtjarige Gabriel Fernandez door zijn moeder, Pearl Fernandez en haar 32-jarige vriend Isauro Aguirre werd mishandeld. Volgens de aanklager werkte Aguirre als beveiliger en hield hij niet van het jongetje omdat hij dacht dat de jongen homo was.

De aanklagers zeiden afgelopen maandag dat de jongen gedurende een periode van 8 maanden gemarteld werd door zijn moeder en haar vriend. Zijn handen en voeten werden vastgebonden en werd in een keukenkast geplaatst, waar hij vele uren verbleef. Ook kreeg het jongetje niets te eten, na urenlang uitgehongerd te zijn geweest, kreeg hij uiteindelijk kattenvoer te eten of hij moest zijn eigen kots op eten.

Aguirre wordt ook ervan beschuldigd het kind met sigaretten hebben verbrand, bracht het jongetje zweepslagen toe en schoot hem met een pellet pistool. In mei 2013 werd het jongetje zo verschrikkelijk mishandeld dat hij bewusteloos neer viel en vervolgens in het ziekenhuis werd opgenomen waar hij twee dagen later aan zijn verwondingen stierf.

In de rechtbank heeft de advocaat van de verdachte geprobeerd een deal te sluiten voor een lange gevangenisstraf in plaats van de doodstraf voor zijn cliënt. Ondertussen wachten de moeder van het jongetje en de vier maatschappelijk werkers die betrokken zijn geweest bij de dood van het jongetje op een uitspraak van de rechter.

Random Posts