Man steekt zichzelf en kinderen in kinderdagverblijf Brazilië in brand

Brazilië - Een vijftigjarige man heeft in de Braziliaanse stad Janaúba een kinderdagverblijf in brand gestoken en daarna zichzelf. De man bezweek later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Ook vier kinderen van vier jaar en een 43-jarige verzorgster kwamen om het leven.

Volgens de politie kwam de man binnen het dagverblijf, vergrendelde de deuren en gooide vervolgens brandstof op de kinderen en stak alles in brand. Vier en vijfjarige kinderen, werden naar het ziekenhuis gebracht, waarvan er 23 werden behandeld voor brandwonden. De andere slachtoffers werden ook overgebracht naar een ziekenhuis in Montes Claros, een nabijgelegen stad maar overleden aan hun verwondingen.

De dader was acht jaar werkzaam als bewakingsagent bij de kinderdagverblijf, over zijn motief is nog niets bekend.
Volgens familieleden was de man niet mentaal in orde, hij zou volgens een familielid hebben beweerd dat zijn moeder het water vergiftigde.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de man acht dagen niet op werk is komen opdagen vanwege psychische problemen en dat de directie van het dagverblijf hem vroeg als alles in orde was. Hij zou de directie hebben gezegd dat ze zich geen zorgen moest maken om hem, dat hij een eenzame ziel was en op diezelfde dag stak hij het dagverblijf met daarin tussen de 55 en 60 personen in brand.

De plaatselijke politie is ervan overtuigd dat er sprake is van opzet: “Hij koos om dit op vijf oktober te doen, precies drie jaar na de dood van zijn vader.”

Ook de Braziliaanse president Michel Temer sprak op Twitter van een “tragische gebeurtenis”. De burgemeester van Janaúba heeft zeven dagen van rouw afgekondigd.

This post was last modified on October 6, 2017, 2:46 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am