Man gaat met hower politiebureau in en dreigt andere te kappen te Wit Santie

De politie van Zanderij kreeg in de vroege ochtend van zaterdag 30 september diverse aangiften van vechtpartijen op een Back to Schoolparty in de omgeving van Wit Santi.

De organisator heeft zich namelijk niet gehouden aan de vergunningsvoorschriften. Het feest is tot 05.30 uur gehouden. Nadat velen van de bezoekers zich te goed hadden gedaan aan alcohol, deden zich heel wat taferelen voor. Een groep van acht bezoekers toog naar het politiebureau om aangifte van mishandeling te doen. Terwijl de politie bezig was deze groep aan te horen, verscheen er een andere groep in het bureau met de eis om direct te worden gehoord. Toen bleek dat een manspersoon een jongeman met een steekverwonding in zijn voertuig had zitten. De melder kreeg een geneeskundige verklaring en is met het slachtoffer verwezen naar de Spoed Eisende Hulp.

De 30-jarige Abner K. die ook was meegegaan naar het bureau was niet tevreden met de afhandeling en dreigde de zaak te laten escaleren omdat er niet voldoende aandacht zou zijn besteed aan zijn belang.

Korte tijd later stormde Abner bewapend met een houwer de politiewacht, binnen. Hij zwaaide daarmee in de richting van de andere aangever. De wetsdienaren sloegen gelijk toe en konden door kordaat optreden, voorkomen dat de aangever werd verwond. Abner, die stomdronken was kon door de politieambtenaren worden ontwapend. Hij zag echter kans te vluchten.

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) is toen ingeschakeld en hield Abner op maandag 2 oktober aan. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

De jongeman met de steekverwonding, is na medische behandeling heengezonden, meldt de Public Relations afdeling van het KPS.

Random Posts