Lustrum editie Museumn8 op 26 mei

Museumn8 wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd op 26 mei 2018. Bij de vijfde editie zijn er vijf nieuwe musea locaties bijgekomen, waaronder een pop-up museum aan de Gongrijpstraat.

Hier is een selectie te zien is uit het werk van de onlangs overleden beeldend kunstenaar Erwin de Vries. Zestien locaties in Paramaribo, Commewijne, Coronie en Moengo zijn tijdens de vijfde editie van de Museumn8 toegankelijk gesteld voor het publiek. Het doel van de museumnacht is vooral cultuur educatie.

In de districten zijn er dagprogramma’s. In vergelijking met het eerste jaar is het aantal bezoekers erg toegenomen. In 2013 waren er 350 bezoekers. Dit aantal steeg naar 3720. Sportliefhebbers komen dit jaar ook aan hun trekken. Het sportmuseum is ook toegevoegd als attractie voor het publiek.

Op Internationale Museumdag op 18 mei lanceert de organisatie een mobiele app met informatie over het musea aanbod, de locaties en de routes van de gratis bussen in Paramaribo. App-gebruikers kunnen ook deelnemen aan een speciale quiz. Op deze manier wordt onder andere invulling gegeven aan het thema.

De entree en busritten binnen Paramaribo zijn gratis. De Internationale Museumdag is geïnitieerd door International Council of Museums om mensen ervan bewust te maken dat musea belangrijk zijn in de ontwikkeling van een samenleving. Het thema is dit jaar: ‘Sterk verbonden musea: nieuwe benaderingen, nieuw publiek’.

Share

Random Posts