Levenloze lichaam Anne Faber gevonden

Het levenloze lichaam van de 25-jarige Anne Faber is gevonden. Volgens de politie is Anne door geweld om het leven gebracht. Maandag heeft de politie een verdachte de 27-jarige Michael P. aangehouden op verdenking van moord op Anne Faber.

Anne Faber (25) uit Utrecht, was sinds vrijdagavond 29 september vermist. Rond 17.00 uur vertrok zij vanuit Utrecht op haar zwarte opoefiets voor een fietstocht, meldt de politie.

Ook liet de politie weten dat Anne rond 18.15 uur via Whatsapp haar vriend liet weten dat ze in Hollandsche Rading was. En om 18.50 uur stuurt ze haar vriend een selfie, waarin te zien is dat ze in de regen staat. De selfie blijkt gemaakt te zijn in Baarn bij de kruising Hilversumsestraatweg/Amsterdamsestraatweg.

Op zondagavond 1 oktober werd een zoekactie gestart in een zoekgebied rondom haar laatst bekende locatie (de plek waar de selfie is gemaakt). Deze zoekactie is bewust nog voor het donker van start gegaan. Helaas is nog niets van Anne vernomen en alle scenario’s worden opengehouden.

Op dinsdag 3 oktober zag een getuigen spullen in een bos bij Huis ter Heide die vermoedelijk van Anne waren en meldde dit bij de politie. Uit het politieonderzoek is gebleken dat het inderdaad om de spullen van Anne ging.

De zoektocht naar Anne ging tot laat in de nacht door na de vondst in het bos bij Huis ter Heide, liet een politiewoordvoerder weten.

Ook werd het gebied waar het kledingstuk van Anne Faber is aangetroffen door agenten bewaakt. Woensdagochtend 4 oktober heeft de politie de zoektocht naar Anne faber samen met speurhonden hervat in het bos bij Huis ter Heide. Honderden vrijwilligers en de ME hebben mee geholpen met de zoektocht, maar zonder resultaat.

Op donderdag 5 oktober tijdens een grote zoektocht is de Fiets van Anne gevonden in het water nabij huisterheide. Duikers waren tot laat in de avond bezig met het zoeken naar het lichaam van Anne, nadat haar fiets in het water werd gevonden. Vrijdagmiddag 6 oktober is de tas van Anne gevonden in Huis ter Heide. Eerder had de politie ook bevestigd dat de jas die op dinsdag 3 oktober werd gevonden van Anne is.

Op zaterdag 7 oktober werd de zoektocht naar Anne Faber in de omgeving van het Blookerpark gestaakt. Bij de zoektocht, waarvoor de politie verschillende specialismen heeft ingezet, waren er geen bijzonderheden aangetroffen.

Op maandag 9 oktober werd de leger ingezet om mee te helpen met de zoektocht naar Anna. Ook heeft de politie de 27-jarige Micheal P, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne.

De verdachte zat in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder voor geweld en zedendelicten.In mei 2010 had hij twee meisje mishandeld en verkracht onder bedreiging van een vuurwapen, en werd daarna veroordeelt tot een gevangenisstraf voor de duur van 16 jaar. De verdachte was in het kader van die straf geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving.

Voor de politie was ook de belangrijkste doel van het onderzoek om erachter te komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing, aldus de politie. Hoe de politie de man op het spoor is gekomen, wilde de politie niet zeggen.

Dinsdag 10 oktober 2017 De ME (Mobiele Eenheid) zal samen met Defensie, Veteranen, de brandweer, Rode Kruis, BOA’s, vrijwilligers en familie en vrienden het gebied in de omgeving van de Forneselaan en de Dolderseweg, ten noorden van Den Dolder en een gedeelte gemeente Soest, doorzoeken. We krijgen nog steeds veel aanbod van mensen die willen helpen zoeken, maar dat is op dit moment niet nodig. Er zijn voldoende mensen die meehelpen, aldus de politie.

Op woensdag 11 oktober zocht de politie verder in Soest naar de vermiste Anne, ME, Defensie, politie en vrijwilligers hebben in de bossen bij Landgoed Pijneburg gezocht en in het gebied tussen de Wieksloterweg Oostzijde en de Dolderseweg. Ook was de politie bezig met het onder op het terrein van de forensische kliniek waar de 27-jarige Michael P. verbleef. Maar het onderzoek had niets opgeleverd.
Woensdagavond kwam een ander gebied in beeld nadat de politie na verkregen informatie van de verdachte.

Donderdag 12 oktober 2017 is het levenloze lichaam van Anne na dertien dagen in Nulderpad in Zeewolde gevonden.

This post was last modified on October 23, 2017, 5:52 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am