Leiding NJI brengt kennismakingsbezoek aan het parlement

Paramaribo – De leiding van het Nationaal Jeugdparlement (NJP)en het Nationaal Jeugd instituut (NJI) hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan de leiding van De Nationale Assemblée (DNA).

Hoewel het NPJ een advies orgaan is van de regering, zegt de voorzitter van DNA, drs. Jennifer Geerlings-Simons dat het NJP door gesprekken ook vraagstukken op agenda van de DNA kan krijgen. De vicevoorzitter van het parlement, Melvin Bouva MPA LLB, benadrukt dat de relatie en het conctact tussen de DNA en het Jeugdparlement verstevigd moeten worden zodat de instituten elkaar kunnen ondersteunen in hun werk. Belangrijk is nu dat er wet en regelgeving moet komen om het NJP een betere basis te geven.

De voorwaarden tot kandidaatstelling, verkiezingen en organisatorische zaken bij het NJP zijn onder andere vraagstukken die specifiek moeten worden opgenomen in de wet om het jeugdparlement meer kans te geven om gehoord te worden. DNA voorzitter voegt aan toe dat er ook gekeken moet worden hoe partijpolitiek buiten het jeugdparlement te houden. Geerlings-Simons benadrukt dat politiek niet fout is en dat jeugdparlementariers voorkeuren mogen hebben, maar dat partij invloed in het jongeren instituut overbodig is.

De vicevoorzitter geeft verder aan dat er ook kritisch gekeken moet worden naar het jongeren instituut, omdat weinig aanslaat bij de doelgroep. De leiding van het parlement heeft voorstellen gedaan aan het NJP om meer openbaarheid te geven aan de vergaderingen. Bij het kennismakingsgesprek zaten bij; Kelvin Koniki (voorzitter jeugdparlement), Dinesh Parag (ondervoorzitter jeugdparlement), Zenani van Throo (eerste plaats vervavnger van de ondervoorzitter), Stephanie van Brussel (subsituut griffier NJI) en Sashiekala Parbhoe

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.