Kritiek op tour Boegoe Dyaga

PARAMARIBO - Omdat hij op school werd uitgelachen vanwege zijn ronde postuur en waggelende gang en hij moeilijk kon leren, heeft de nu dertienarige Rosario Pikienpai, ‘Boegoe Dyaga’, tweede van zes kinderen, voortijdig de lagere school verlaten. Rosario hing hierdoor tot in de kleine uurtjes op straat. Recent werd hij ontdekt door reggae-artiest Jackson Blaai.

"Het gaat niemand aan dat hij de school niet bezoekt. Zij geven hem geen brood. Zij die het beter weten moeten naar de ouders komen om over een oplossing te praten", zegt een boze grootvader August Pompé. Tante Maureen Pikienpai omschrijft haar neefje als talentvol voor wie leren niet is weggelegd. Er is een maatschappelijke discussie ontstaan rond de jongen die jaren bedelend op straat in het zuiden van Paramaribo te zien was, in kleding waarin hij was uitgegroeid, op blote voeten of met te kleine slippers.

Hij kreeg recent de naam 'Boegoe Dyaga' nadat hij voor Jackson Blaai begon te dansen bij optredens, als het gelijknamige lied gespeeld werd. Dit is ook de reden waarom hij nu met de artiest op tournee is. De jongen heeft een metamorfose ondergaan: hij ziet er nu netjes en verzorgd uit en is nu in Nederland met de artiest. Vanaf toen bekend werd dat hij in het buitenland vertoefde kwamen er tongen los. Mensen vinden dat de jongen wordt misbruikt door de artiest.

Echter, zijn familie zegtdat er een familieband bestaat tussen hen en de artiest en dat Rosario met medeweten van de familie is afgereisd. Zij ontkennen nadrukkelijk enige financiële vergoeding te hebben ontvangen. "Hij is niet zomaar naar Nederland gebracht. De moeder is op de hoogte van zijn reis en heeft zelf zijn paspoort in orde gemaakt", zegt de opa. Oma Annie Pikienpai zegt dat de jongen naar een school moet voor speciaal onderwijs, ook heeft hij doktershulp nodig om van zijn overgewicht af te komen.(DWT)

This post was last modified on August 20, 2017, 8:09 am

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am