IDB executive vice president op werkbezoek in Suriname

Paramaribo – Minister Gillmore Hoefdraad van Financien heeft vandaag een vruchtbaar onderhoud gehad met een delegatie van de IDB onder leiding van executive vice president mevrouw Julie Katzman. De functionaris vertoeft in ons land als onderdeel van de reguliere bezoeken waarbij gepraat wordt over de economie van ons land.

Aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) vertelt de bewindsman, dat mevrouw Katzman een update heeft gehad met betrekking tot de macro economische situatie van Suriname. Er is gekeken naar de crisis die ons land heeft getroffen, welke pijnpunten er nog zijn, welke stappen genomen zijn om op het pad van herstel te komen en het niveau van stabilisatie dat is bereikt. Minister Hoefdraad stelde verder, dat ook is gekeken naar welke leningen er allemaal genomen zijn en welke sectoren begunstigd kunnen worden.

De bewindsman benadrukte de goede band die er bestaat tussen Suriname en de IDB en dat laatstgenoemde instituut altijd bereid is de ondersteuning te verlenen bij de verdere ontwikkeling van ons land. Het is de bedoeling dat de buitenlandse delegatie ook gesprekken zal voeren met andere autoriteiten waaronder minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme omdat de gesprekken belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van de private sector.

Er is volgens minister Hoefdraad ook van gedachten gewisseld ten aanzien van de diversificatie van de productie. Mevrouw Katzman gaf aan, dat behalve gesprekken die nog gevoerd zullen worden ze ook een aantal bezoeken zal afleggen. Zo is ze te gast bij onder andere projecten in het kader van de woningbouw, ICT en wisselt ze van gedachten met leden van de private sector. Ze waardeert de goede relatie die de IDB met ons land heeft.(Nii)

Random Posts