Hoefdraad: lagere rating niet goed voor Suriname

Een lagere rating door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s zal niet goed zijn voor Suriname. Dat zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën aan Suriname Herald. Het zal volgens Hoefdraad moeilijker zijn om het ontwikkelingsplan en het macro-economisch stabilisatiebeleid uit te voeren. Maar een downgrading door Moody’s zou onterecht, zegt Hoefdraad.

Hoefdraad is vastbesloten om de afvaardiging van Moody’s, die Suriname in januari 2018 bezoekt, met de neus op de feiten te drukken en hard te knokken voor begrip en acceptatie van wat de vooruitgang die Suriname heeft geboekt. De vooruitzichten voor Suriname zijn volgens Hoefdraad sterk verbeterd. En dat wil hij Moody’s in januari met bewijzen duidelijk maken.

De minister zegt dat investeerders naar het investeringsklimaat kijken. Hij stelt dat Suriname de benodigde wetgeving en infrastructuur op orde heeft. “De bilaterale partners inclusief enkele buitenlandse overheden, hebben ons verzekerd van hun voortgaande ondersteuning naar Suriname toe”.

Hoefdraad zegt dat met een lagere kredietwaardigheid lenen duurder wordt. Hij wil voorkomen dat er duurder wordt geleend. In januari 2018 komt de regering met een ‘herziene’ prognose om te bewijzen dat we op de goede weg zijn en dat het steeds beter gaat met de economie. Daarnaast zullen de inkomsten in 2018 hoger zijn, wat de financieringsbehoefte en groei van de schuld vermindert. “Dit geeft aan investeerders gezonde randvoorwaarden om in ons land te komen investeren,” aldus minister Hoefdraad.(Suriname Herald)

Random Posts