HI&T gestart met infosessies in districten

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) is gestart met informatiesessies in de verschillende districten.

De kick-off vond plaats in het district Sipaliwini op 27 april 2018. De afdeling Consumentenzaken, de Economische Controle Dienst, Waarborg en Ijkwezen, het onder directoraat Handel en het Bureau Intellectuele Eigendommen (BIE) hebben de lokale bevolking geïnformeerd over de verschillende diensten.

Tijdens de informatie sessie die gehouden is in het gebouw van de dependance van HI&T, hadden genodigden de gelegenheid om vragen te stellen, die ook meteen beantwoord werden.

Er zijn vooral vragen gesteld over de controle werkzaamheden door ECD in het gebied en de prijzen in de winkels aldaar. Diverse jongeren willen starten met hun eigen onderneming.

De ondernemersdesk bied aan ondernemers de mogelijkheid om trainingen te volgen en begeleiding bij het schrijven van een business plan. De Coza Applicatie van het ministerie is in de lokale taal van de bevolking gepromoot.

De applicatie werd gelanceerd in 2016 en consumenten kunnen klachten digitaal opsturen met een foto. Ook is er promotie materiaal overhandigd aan het commissariaat van Sipaliwini door Daniella Sumter , onderdirecteur van HI&T.

In de komende periode wordt het district Para bezocht om de lokale bevolking te informeren over de diensten van het ministerie.

Share

Random Posts