Hi-Jet Helicopter Services failliet

PARAMARIBO – Hi-Jet Helicopter Services is volgens directeur Jerrel van Embricqs failliet. Het bedrijf heeft 2,7 miljoen US dollar moeten stoppen in de zoekactie naar piloot Donovan van Embricqs en boordtechnicus Ryatno Kertodikromo die sinds 23 mei 2015 vermist werden met hun helikopter. Het uitgebrande toestel is vorige week in het Matawaigebied gevonden met de stoffelijk resten van de twee mannen.

Er zijn binnen een jaar en acht maanden drie helikopters ingezet bij de zoekactie en dat heeft het bedrijf flink in de kosten gejaagd. Omdat de toestellen aan de normale dienstverlening werden onttrokken konden ook minder commerciële vluchten worden uitgevoerd. Die zijn nu helemaal stopgezet. Van Embricqs zei op een persconferentie vrijdag in het gebouw van Hi-Jet Helicopter Services aan de Indira Gandhiweg dat de zoektocht nooit gestaakt is.

Er zijn zelfs woudlopers ingezet om gebieden uit te kammen. “We hadden gezegd dat we zouden blijven zoeken, totdat we desnoods failliet zouden raken en dat is ook gebeurd. Helaas bestaat Hi-Jet niet meer. We hebben zoveel kosten gemaakt, dat we onze schuld niet kunnen betalen bij onze buitenlandse bank.” Die heeft intussen vier van de acht helikopters in beslag genomen.

De machines die nog onder beheer van het bedrijf zijn moeten eerst in goede staat gebracht worden, om vervolgens aan de bank te worden overgedragen. Binnenkort neemt de bank een vijfde toestel in beslag. “We zullen er nog drie overhouden en in de tussentijd dat ze hier nog zijn en we ze kunnen gebruiken, zullen we dat doen. Maar officieel bestaan de ambulancedienst en Hi-Jet Helikopters niet meer.” Het bedrijf beschikt nog over het reddingsteam en dat wordt nog ingezet.(DWT)

Random Posts