Hakrinbank boekt bijna SRD 30 miljoen brutowinst in de eerste halfjaar

De halfjaarlijkse bedrijfsresultaten van de Hakrinbank zijn boven de begrote doelstellingen van het jaarplan uitgekomen. Algemeen directeur Jim Bousaid is tevreden met de tot nu toe geboekte resultaten in 2017.

De geconsolideerde winst vóór belastingen is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toegenomen met 17,2%, gelijk aan SRD 29,2 miljoen. Gestegen interestmarge en verdiende provisies zijn daar de directe oorzaken van.

Het balanstotaal is in het eerste halfjaar gestegen met 4,2% tot SRD 3,51 miljard. Anders is het met de geconsolideerde kredietverlening die met “slechts” 2% is gestegen tot zo’n SRD 1,5 miljard. (SRD 1.484,2 miljoen). De oorzaak hiervan ziet de Hakrinbank in het gedaalde consumenten- en producentenvertrouwen en de “voortdurende recessie, die vooral het Midden en Klein Bedrijf treft.”

Ook dochteronderneming, de Nationale Trust- en Financierings Maatschappij NV, heeft gemiddeld boven verwachting gepresteerd. Ofschoon het balanstotaal vrijwel gelijk is gebleven op ongeveer SRD 264 miljoen, is de winst vóór belasting gestegen met ruim 41% tot SRD 4,6 miljoen.

De goede halfjaarlijkse resultaten hebben ertoe geleid dat het interim-dividend dat wordt uitgekeerd, 66,7% hoger ligt dan dat van vorig jaar. Per aandeel van nominaal SRD 0,15 wordt een interim-dividend van SRD 6 uitgekeerd. De koers van het aandeel van de Hakrinbank NV op de Surinaamse Effectenbeurs is in het eerste halfjaar 2017 stabiel gebleven op SRD 408.(starnieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am