Gynaecoloog die seks had met patiënte één jaar geschorst

Een 42-jarige gynaecoloog is voor één jaar geschorst wegens een seksuele relatie die hij heeft gehad met een patiënte tijdens zijn opleiding in het Radboudumc in Nijmegen.
Daarmee heeft het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven een klacht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gegrond verklaard.

De vrouw onthulde vorig jaar dat ze in 2009 tijdens haar zwangerschap regelmatig seks met de arts had in de behandelkamer van het Nijmeegse ziekenhuis. De vrouw en haar partner waren wegens een vruchtbaarheidsprobleem en sterke kinderwens in behandeling bij de gynaecoloog in opleiding.

Als vriendendienst maakte hij in het ziekenhuis ook nog zonder medische noodzaak echo's. De gynaecoloog liet na om daar aantekeningen van te maken in het patiëntendossier. Dat is volgens het tuchtcollege ongeoorloofd.

Avances
"Seksueel contact tussen een arts en een patiënt die elkaar hebben leren kennen in het kader van een geneeskundige behandeling, is niet geoorloofd", aldus het college. De gynaecoloog is voor een jaar geschorst, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarbij krijgt hij een proeftijd van twee jaar.

De gynaecoloog verklaarde eerder dat hij was gezwicht voor het emotionele verhaal van de vrouw en haar avances. Hij heeft zijn opleiding in Nijmegen afgerond en werkt in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Zijn verhaal is daar bekend en hij krijgt daar naar eigen zeggen de volledige steun van zijn collega’s en de ziekenhuisdirectie.

Door: ANP/NU.nl

This post was last modified on August 20, 2017, 8:20 am

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am