Grassalco krijgt meer uitbreidingsmogelijkheden

Paramaribo - In 2018 zal het Staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco meer mogelijkheden krijgen om haar activiteiten op het gebied van uitbreiding van exploratie en exploitatie, zo zal de staatsonderneming meer perspectieven op rendement en groei krijgen,meldt de NII.

Daartoe zullen, zoals door waarnemend president Ashwin Adhin aangegeven in de jaarrede, de strategische doelen van het bedrijf afgestemd worden op de nieuwe nationale aanpak van de ontwikkeling van de mijnbouwsector in Suriname. Grassalco zal in deze nieuwe aanpak een sleutelrol vervullen in de exploratie en de exploitatie door toekomstige multinationals, die in Suriname in de bauxietindustrie zullen investeren.

Grassalco NV is in 2013 gestart met de productie van steenslag dat als ‘afval’ materiaal vrijkomt bij mijnactiviteiten van erts door Rosebel Mines NV. In 2018 zal de steenslagproductie verhoogd worden tot 250.000 kubieke meter. Grassalco gebruikt tot nu toe steenslag voor infrastructurele werken op de lokale markt. In het dienstjaar 2018 zal zij de focus meer richten op export hiervan naar landen in de regio. In dit dienstjaar blijft Grassalco doorgaan met activiteiten op het gebied van exploratie en/of exploitatie van goud, natuursteen, zand, kaolien en bauxiet.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am