Goudreserves van US$ 2,3 miljard in Saramacca-mijngebied

De goudreserves in het Saramacca-gebied van Iamgold zijn boven de verwachtingen van de Canadese multinational. De geschatte reserves uit 14,4 miljoen ton erts zijn gemiddeld 2,2 gram goud per ton.

Dat betekent dat uit deze hoeveelheid erts 1.022.000 ounces (28.973,21 kg) goud kan worden gewonnen. In een andere hoeveelheid van 13,6 miljoen ton erts is een gemiddelde goudproductie van 1,18 gram per ton aangetoond. Deze hoeveelheid is dus volgens de projecties van Iamgold goed voor 518.000 ounces (14.685 kg) goud. In totaal is de aangetoonde geschatte goudreserve van de Saramacca concessie ruim 44.000 kg.

De concessie ligt ongeveer 25 km van het productiebedrijf van Iamgold op Rosebel. De verwachtingen zijn veelbelovend, omdat ongeveer 60% van de geschatte reserves zich bevinden in zachte ondiepe erts. Het betekent dat het bedrijf tegen lagere exploitatiekosten het goud kan winnen. In een verklaring die Iamgold heeft uitgegeven, zegt het bedrijf dat het Saramacca-mijngebied in beide richtingen en op diepte nog aanzienlijke mogelijkheden biedt voor uitbreiding.

President en CEO van Iamgold, Steve Letwin, zegt dat de goudontdekking in het Saramacca-mijngebied, significante hoeveelheden toevoegt aan de totale winbare goudreserves die iets meer dan een maand geleden nog zijn ontdekt in het Rosebel-gebied. “Met schattingen die onze verwachtingen overtreffen en een concessie die nog meer mogelijkheden biedt, blijft onze transformatie strategie potentiële wingebieden rond Rosebel te consolideren en aanzienlijke waarde toe te voegen voor de aandeelhouders van Iamgold."

Er wordt uitgegaan van een langdurige goudprijs van US$ 1.500 per ounce. Tegen die prijs zijn de nieuwe geschatte winbare goudreserves van het Saramacca-mijngebied goed voor US$ 2,31 miljard.(Starnieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am