Goudreserves van US$ 2,3 miljard in Saramacca-mijngebied

De goudreserves in het Saramacca-gebied van Iamgold zijn boven de verwachtingen van de Canadese multinational. De geschatte reserves uit 14,4 miljoen ton erts zijn gemiddeld 2,2 gram goud per ton.

Dat betekent dat uit deze hoeveelheid erts 1.022.000 ounces (28.973,21 kg) goud kan worden gewonnen. In een andere hoeveelheid van 13,6 miljoen ton erts is een gemiddelde goudproductie van 1,18 gram per ton aangetoond. Deze hoeveelheid is dus volgens de projecties van Iamgold goed voor 518.000 ounces (14.685 kg) goud. In totaal is de aangetoonde geschatte goudreserve van de Saramacca concessie ruim 44.000 kg.

De concessie ligt ongeveer 25 km van het productiebedrijf van Iamgold op Rosebel. De verwachtingen zijn veelbelovend, omdat ongeveer 60% van de geschatte reserves zich bevinden in zachte ondiepe erts. Het betekent dat het bedrijf tegen lagere exploitatiekosten het goud kan winnen. In een verklaring die Iamgold heeft uitgegeven, zegt het bedrijf dat het Saramacca-mijngebied in beide richtingen en op diepte nog aanzienlijke mogelijkheden biedt voor uitbreiding.

President en CEO van Iamgold, Steve Letwin, zegt dat de goudontdekking in het Saramacca-mijngebied, significante hoeveelheden toevoegt aan de totale winbare goudreserves die iets meer dan een maand geleden nog zijn ontdekt in het Rosebel-gebied. “Met schattingen die onze verwachtingen overtreffen en een concessie die nog meer mogelijkheden biedt, blijft onze transformatie strategie potentiële wingebieden rond Rosebel te consolideren en aanzienlijke waarde toe te voegen voor de aandeelhouders van Iamgold.”

Er wordt uitgegaan van een langdurige goudprijs van US$ 1.500 per ounce. Tegen die prijs zijn de nieuwe geschatte winbare goudreserves van het Saramacca-mijngebied goed voor US$ 2,31 miljard.(Starnieuws)

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.