Gevangenen ontsnappen gevangenis om te gaan roven

Paramaribo – De politie is een onderzoek gestart naar drie overvallen die werden gepleegd door gevangenen vanuit hun cellen. Uit politieonderzoeken blijkt dat de verdachten die in beeld werden gebracht momenteel vast zitten te Paramaribo.

Onderzoek heeft verder uitgewezen dat ten minste drie arrestanten, na de dienst overname, via een door hun gebaande weg het cellenhuis uitgaan en na enkele uren betreden zij onopgemerkt via dezelfde route het cellenhuis, aldus de politie.

Nadat de politie achter de praktijken van de drie arrestanten kwam, werd er in het betreffende cellenhuis een onderzoek gestart samen met de Forensische Opsporing van de politie. Uit dat onderzoek van de politie is een mogelijke vlucht route ontdekt.

De arrestanten worden bij elke dienstwisseling geteld door dienstdoende wetsdienaren. Hierna worden ze in de gelegenheid gesteld om zich te baden, waarna ze zich in de gang van het cellenhuis voor enige tijd vrij mogen bewegen.

Van deze dagelijkse handeling, hebben de drie verdachten op de één of andere manier een vluchtweg via de deur die leidt naar de ruimte om te luchten, geconstrueerd. De criminelen namen de kans het cellenhuis te verlaten en keerden onopgemerkt terug in de cel nadat ze een beroving in de omgeving hebben gepleegd. Het vermoeden bestaat dat de arrestanten in contact zijn met andere criminelen.

Vooralsnog is er niet gebleken dat dienstdoende wetsdienaren hand- en spandiensten hebben verleend aan deze arrestanten. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.