Gevangenen ontsnappen gevangenis om te gaan roven

Paramaribo - De politie is een onderzoek gestart naar drie overvallen die werden gepleegd door gevangenen vanuit hun cellen. Uit politieonderzoeken blijkt dat de verdachten die in beeld werden gebracht momenteel vast zitten te Paramaribo.

Onderzoek heeft verder uitgewezen dat ten minste drie arrestanten, na de dienst overname, via een door hun gebaande weg het cellenhuis uitgaan en na enkele uren betreden zij onopgemerkt via dezelfde route het cellenhuis, aldus de politie.

Nadat de politie achter de praktijken van de drie arrestanten kwam, werd er in het betreffende cellenhuis een onderzoek gestart samen met de Forensische Opsporing van de politie. Uit dat onderzoek van de politie is een mogelijke vlucht route ontdekt.

De arrestanten worden bij elke dienstwisseling geteld door dienstdoende wetsdienaren. Hierna worden ze in de gelegenheid gesteld om zich te baden, waarna ze zich in de gang van het cellenhuis voor enige tijd vrij mogen bewegen.

Van deze dagelijkse handeling, hebben de drie verdachten op de één of andere manier een vluchtweg via de deur die leidt naar de ruimte om te luchten, geconstrueerd. De criminelen namen de kans het cellenhuis te verlaten en keerden onopgemerkt terug in de cel nadat ze een beroving in de omgeving hebben gepleegd. Het vermoeden bestaat dat de arrestanten in contact zijn met andere criminelen.

Vooralsnog is er niet gebleken dat dienstdoende wetsdienaren hand- en spandiensten hebben verleend aan deze arrestanten. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am