Geen uitbetaling AKB, veel ouders zijn boos en vinden het mensonterend

Paramaribo – Maandagmorgen vroeg stonden ruim 400 ouders wachten op Kinderbijslag. Mensen stonden vanaf zes uur in de ochtend te wachten en kregen pas om half 12 te horen dat er geen Kinderbijslag word uitbetaald. Mensen die uren in de rij stonden vonden het mensonterend,”.

Een keer in het jaar wordt de AKB uitbetaald. SRD 50 per kind per maand, SRD 600 per kind per jaar. AKB wordt niet op de bank gestort. De mensen moeten op basis van bekendmakingen het geld gaan ontvangen in het ressort. De uitbetaling zou vandaag om 11 uur beginnen. Veel mensen gaan bij het krieken van de dag al naar het kantoor van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voor een nummer, meldt Starnieuws.

Een vader die nummer 400 had, ging teleurstellend naar huis na het slechte nieuws, volgens de vader hadden zijn kinderen zich hadden verheugd dat ze vandaag iets lekkers zouden krijgen.

Ouders moeten de media volgen om te horen wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden nadat het personeel van Sociale zaken Saramaccapolder aan de Commissaris Weytingweg heeft meegedeeld dat de uitbetaling is uitgesteld. Mopperend en teleurgesteld zijn de ouders met lege handen naar huis vertrokken. (Suriguide/Starnieuws)

Share

Random Posts