Fietspad Noord Commewijne wordt gerehabiliteerd

Het fietspad van Noord Commewijne, dat loopt van Rust en Werk tot Bakkie wordt hersteld.

Er is hiervoor een contract getekend door Sirano Zalman, directeur van Ressort Frederiksdorp en directeur Reina Raveles van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Ressort Frederiksdorp herdacht op 2 mei 2018 haar tweejarig bestaan en het Noord Commewijne Toerisme Cluster bestond een jaar, tijdens dit heugelijk feit werd het contract getekend voor de rehabilitatie.

De North Bank Commewijne Tourism Cluster, heeft via de Competitiveness Unit Suriname (CUS) van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme geparticipeerd in het pilot program Innovation for Firms in Suriname (IFS) met het project “ Rehabilitatie Fietspad Noord Commewijne en is in aanmerking gekomen voor een deel financiering van USD 150.000.

Een groot gedeelte van het fietspad door het rivierwater is weggespoeld, daarom zullen er enkele bruggen worden gebouwd om een het fietspad een aan een sluitend geheel te maken.

Met dit project zullen er niet alleen meer toeristen worden aangetrokken, maar zullen ze ook langer blijven en met de fiets de voormalige Hollandse plantages kunnen bezichtigen.

Het herstel van het fietspad moet een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de toerismesector. HI&T minister Stephen Tsang wees op het belang van de toerisme voor Suriname.

Hij sprak de hoop uit, dat het spin-off effect van het fietspad voor geheel het land zal gelden

Share

Random Posts