EBS directeur Rabin Parmessar, verbaasd over het aantal aangiftes tegen illegale aansluiting van stroom

PARAMARIBO – Directeur EBS Rabin Parmessar, verbaasd over het aantal aangiftes tegen illegale aansluiting van stroom.

Zo verteld hij aan de waretijd dat hij het niet verwacht had dat er zoveel aangiftes binnen zouden stromen nadat EBS vorig maand bekend maakte mensen te zullen belonen voor het aangeven van illegale aansluitingen.

Nu al zijn er 39 aangiften binnengekomen waarvan er zeker 19 daarvan illegale aansluiting zijn, de overige twintig zijn nog in onderzoek. Ook zou de aangever 10 procent ontvangen van de illegale aansluiting en korting op zijn of haar rekening tot een maximaal bedrag van SRD 5000,-

Ook denkt Parmessar dat alle aangevers aanspraak maken op dit bedrag, ondanks hij gemengde gevoelens hierover heeft. Aan de ene kant is hij blij met de “sociale controle”, maar aan de andere kant is het bedroevend hoeveel onmaatschappelijk gedrag blootgesteld wordt.

Begin juli maakte het bedrijf ook melding van het feit dat het betaalgedrag van de burgers aan het verslechteren is. Een trend die al een jaar gaande is. Op grond hiervan werd de boetebetaling progressief gemaakt, waarbij de cliënt bij een tweede maand achter, nog meer boete moet betalen vanaf die maand.

De EBS-directeur motiveerde toen dat hij best kan begrijpen dat dit verschijnsel te maken heeft met de precaire situatie, maar verdedigde dat het bedrijf zo niet langer kan worden gedraaid.

Suriguide/dewaretijd

Share

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.