EBS bekijkt alle gevallen van te hoge stroomrekeningen

De NV. Energie Bedrijven Suriname bekijkt nauwkeurig alle gevallen die binnenkomen van burgers die de mening zijn toegedaan, dat ze teveel aan elektriciteit hebben betaald.

Arun Bhagwandien, Manager Customer Services bij het energiebedrijf legt uit dat niet alle hoge rekeningen onjuist zijn. Er zijn volgens hem best wel gevallen waar de cliënten meer stroom hebben verbruikt gelet op de warme periode. Een andere verklaring is, dat de EBS de afgelopen maanden niet alle meters kon opnemen vanwege diverse redenen waardoor nu sommige cliënten met een hoge oftewel suppletie rekening geconfronteerd worden.

Bhagwandien legt uit, dat het energiebedrijf burgers de mogelijkheid biedt om in termijnen de hoge rekeningen die correct zijn, te voldoen. In gevallen waar burgers na herberekening onterecht te hoog zijn aangeslagen vindt er restitutie plaats. Het gros van de hoge rekeningen komt veelal voor bij de groep waar de EBS de afgelopen 3 maanden geen meteropname heeft kunnen verrichten.

Er komt binnenkort een campagne om deze mensen op te roepen hun medewerking te verlenen om opname van de meterstand mogelijk te maken. De EBS probeert nu al in de middag en op de zaterdag de meterstanden op te nemen. Technisch Directeur Marcel Eindhoven zegt dat de EBS vaker heeft opgeroepen tot het doorgeven van het voornoemde. Tot nu toe heeft slechts 6% van de verbruikers gevolg aan deze oproep gegeven. De energieonderneming heeft behalve via de SMS en de telefoonlijn, ook een speciale app en de website waarvan de burgers 1 x 24 uur gebruik kunnen maken om de standen door te geven.

Het bedrijf heeft momenteel ook een tekort aan meteropnemers waardoor hulp van de samenleving noodzakelijk is. Wanneer de gemeenschap ook de zaak bijhoudt kunnen er veel misverstanden voorkomen worden. De beide heren waren te gast in het radioprogramma Bakana Torie.(NII)

Random Posts