Dood 14-jarige model wordt betiteld als ‘gruwelshow ‘

De dood van een 14-jarige model die vrijdag overleed na een modeshow in China wordt betiteld als ’gruwelshow’, waardoor een discussie is ontstaan over slavencontracten in de mode-industrie.

De 14-jarige Vlada Dzyuba stierf twee dagen nadat zij in een coma was belandt door een hersenvliesontsteking tijdens een modeshow in Sjanghai, maar die werd niet opgemerkt, zo schrijft de Siberian Times. De 14-jarige model moest op de catwalk blijven lopen tijdens een show die dertien uur duurde.

Later zou zij haar moeder hebben gebeld en zei dat zij doodop was en dat zij zo graag wilde slapen toen het misging aldus de moeder. De moeder zei: ik kon zelf niet slapen, belde haar constant, en smeekte d’r om naar het ziekenhuis te gaan.” Uiteindelijk viel de 14-jarige model flauw en werd zij met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, maar overleed in het ziekenhuis.

In Russische media laait de discussie op over ’slavernij’ in China; jonge modellen uit Siberië worden massaal gerekruteerd maar werken onder erbarmelijke omstandigheden, zonder zorgverzekering. De modellen raken vaak uitgeput doordat ze lange werkdagen maken. De moeder van Vlada denkt dat ’de wil om winst te maken prefereerde boven het geven van eenvoudige zorg’ in het geval van haar dochter.

Random Posts