Dood 14-jarige model wordt betiteld als 'gruwelshow '

De dood van een 14-jarige model die vrijdag overleed na een modeshow in China wordt betiteld als ’gruwelshow’, waardoor een discussie is ontstaan over slavencontracten in de mode-industrie.

De 14-jarige Vlada Dzyuba stierf twee dagen nadat zij in een coma was belandt door een hersenvliesontsteking tijdens een modeshow in Sjanghai, maar die werd niet opgemerkt, zo schrijft de Siberian Times. De 14-jarige model moest op de catwalk blijven lopen tijdens een show die dertien uur duurde.

Later zou zij haar moeder hebben gebeld en zei dat zij doodop was en dat zij zo graag wilde slapen toen het misging aldus de moeder. De moeder zei: ik kon zelf niet slapen, belde haar constant, en smeekte d’r om naar het ziekenhuis te gaan.” Uiteindelijk viel de 14-jarige model flauw en werd zij met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, maar overleed in het ziekenhuis.

In Russische media laait de discussie op over ’slavernij’ in China; jonge modellen uit Siberië worden massaal gerekruteerd maar werken onder erbarmelijke omstandigheden, zonder zorgverzekering. De modellen raken vaak uitgeput doordat ze lange werkdagen maken. De moeder van Vlada denkt dat ’de wil om winst te maken prefereerde boven het geven van eenvoudige zorg’ in het geval van haar dochter.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am