Dertien verdachten in verzekering gesteld in kwestie zeepiraterij

Het onderzoeksteam van de Politie heeft tussen donderdag 3 mei en zaterdag 5 mei dertien verdachten na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Dit meldt het Korps Politie Suriname (KPS) in een persbericht.

Zeepiraten pleegden een aanval in de nacht van 27 op 28 april. De politie kreeg de melding van aanvallen op vissersboten op Surinaamse territoriale wateren, waarbij vissers zwaar zijn mishandeld en overboord zijn gegooid.

Tot nu toe zijn er drie lijken geborgen en hebben vijf vissers het ongeval overleefd. De
verdachten zijn op verschillende locaties aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP), de Kustwacht, Bureau Nationale Veiligheid (B.N.V.) en personen uit de samenleving.

Het onderzoeksteam zet het onderzoek in deze zaak voort. De politie is verder op zoek naar de juiste personalia van vissers betrokken bij de zeepiraten aanval.

Het is van belang voor de politie om een volledige lijst met de juiste gegevens( naam, voornaam, geboorte datum, ID nummer of paspoortnummer) van de slachtoffers te hebben.

In dit kader worden familieleden opgeroepen om zich zo spoedig als mogelijk te begeven naar de afdeling Kapitale Delicten, gevestigd aan de Havenlaan Zuid nummer 1, beter bekend als politie bureau Nieuwe Haven, bovenste verdieping, met medeneming van relevante documenten( copie Id kaart, paspoort en foto). De afdeling Kapitale Delicten is te bereiken op de nummers 403645/403252.

Op de samenleving wordt een beroep gedaan om informatie die kan bijdragen aan opheldering van deze zaak te delen met de politie. Dit kan persoonlijk geschieden of telefonisch op voornoemde nummers of via de gratis tiplijn 179.

Share

Random Posts