De 35-jarige Karima gedood en achtergelaten door zwager

In mei 2016 werd de 35-jarige Karima Benkal Talid dood gevonden in een wooncomplex voor vluchtelingen en asielzoekers in Osdorp.

Nu blijkt dat de vrouw urenlang op de grond heeft gevochten voor haar leven terwijl haar twee huisgenoten, de verdachten, erbij waren. Dat werd duidelijk tijdens de rechtszaak, gister zou de laatste zittingsdag zijn, maar omdat de verklaring van de 40-jarige hoofdverdachte Houssine M. meer tijd in beslag neemt dan verwacht, loopt de zaak enorm uit.

Houssine M. was de zwager van Karima. Samen woonden ze met de 22-jarige vriendin van Houssine, Fatima R., en nog twee broers van M. in een appartement. Dat zorgde voor spanningen en zou tot ruzie hebben geleid in de familie. Die ruzie liep compleet uit de hand.

Op bewakingsbeelden is te zien dat een ruzie in de woning zich verplaatste naar de trap. Karima was op dat moment al gewond en braakte, gromde en schreeuwde. Houssine belde zijn vriendin, die langs kwam om hem te helpen. Samen lieten ze Karima achter. Ze overleed ter plekke.

Volgens de advocaat van Houssine schakelde hij geen hulp in omdat hij illegaal in Nederland verbleef en daarom de politie niet kon bellen. Daarnaast beheerste hij de taal niet en kende hij het alarmnummer niet. Volgens Houssine was het dus geen opzet, maar het Openbaar Ministerie denkt daar anders over.

Houssine stuurde bijvoorbeeld medeverdachte Fatima ook een bericht waarin stond dat hij Karima ging afmaken. Daarom denkt het OM dat er sprake is van voorbedachte rade, zegt Justine Asbroek van het OM.(AT5)

This post was last modified on November 15, 2017, 11:58 am

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am