Commissariaat van Paramaribo Noordoost gaat winkels strenger controleren

Het Commissariaat van Paramaribo Noordoost heeft de controles op handelszaken verhoogd. Hieraan hebben het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de Economische Controledienst en het Surinaamse Standaarden Bureau meegewerkt.

Ugenio Hoefdraad, Adjunct District Secretaris (ADS) van het commissariaat geeft aan dat dagelijks er dagelijks inspecties worden vericht. Naar de feestdagen toe hebben zij de controles verscherpt.

Tijdens de inspecties word er gelet op zaken zoals, de hygiëne en gezondheidsvoorwaarden, een geldige vergunning, keuringscertificaat voor personeelsleden van etens zaken en etikettering bij goederen.

Na constatering van deze ongeregeldheden worden de winkels terstond gesloten en krijgen de winkeleigenaren een lijst met de voorwaarden waaraan zij zich dienen te houden. Na ontvangst van zo een lijst met correctieve maatregelen worden de ondernemers / winkeliers in de gelegenheid gesteld te voldoen aan alle vergunnings, veiligheids en gezondheidsvoorwaarden. Krachtens artikel 13 der voedingsmiddelen verordening 1911, geldende tekst (g.b. 1953 No. 134) blijven de zaken tot nader orde gesloten.

Hoefdraad geeft ook aan dat het commissariaat de nodige bijdrage levert in de vorm het het begeleiden van de ondernemers voor een betere inrichting conform de voorwaarden.

Het commissariaat verzekert de gemeenschap dat er alles aan gedaan wordt dat de items op de rekken in de winkels schoon zullen zijn en ook voorzien worden van de nodige etiketten.(NII)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am