Cheerleader schreeuw om hulp tijdens marteltraining

,Stop alsjeblieft”, schreeuwt een huilende Ally Wakefield. Ze schreeuwt het in totaal negen keer uit in een kort filmpje dat ze zelf naar buiten heeft gebracht. En ze is niet de enige die de vergaande trainingstechnieken van de trainer moest ondergaan. De Amerikaanse zender 9News heeft de hand gelegd op acht video’s.

De beelden zijn gemaakt tijdens de eerste week van het cheerleaderskamp van de school in juni. Te zien is hoe onder meer Ally, een eerstejaars, omringd wordt door teamgenoten en in een spagaat geforceerd wordt. Haar armen worden vastgehouden en coach Ozell Williams duwt haar heupen verder naar de grond.

Misselijk
Alle meisjes ondergingen volgens Allys moeder de absurde trainingsmethoden, tenzij ze een briefje van een dokter hadden. Allys moeder trok aan de bel bij de school nadat haar dochter haar spieren scheurden, maar daar werd niet op gereageerd.

,,Ik snap niet dat dit toegestaan is”, zegt Cheri Nickolay. Haar dochter Anna volgde de trainingen ook en is uit het cheerleadingteam is gestapt. Van Anna zijn geen video’s gemaakt, maar ze zegt dat ze ook gedwongen werd om een perfecte spagaat te maken. Ze liet het filmpje van Ally aan haar moeder zien. ,,Ik werd er misselijk van. Ik weet niet hoe je dit kunt rechtvaardigen”, aldus Nickolay.

Stoppen
De trainer, Ozell Williams, verklaart dat hij deze techniek heeft geleerd tijdens zijn eigen opleiding. De beelden zouden uit hun context zijn gehaald.

Volgens universitair hoofddocent fysiotherapie Cameron MacDonald is meisjes in een houding dwingen niet de manier om een split te leren maken. ,,Als ik hier getuige van zou zijn geweest, zou ik gezegd hebben onmiddellijk te stoppen.”

Hoewel de ouders twee maanden geleden al klachten indienden, kwamen de school en politie pas in actie nadat de media erop doken. De coach, assistentcoach, schooldirecteur en adjunct-directeur zijn op non-actief gesteld. De school heeft in een verklaring duidelijk gemaakt niet achter de trainingsmethode te staan.

Williams gaf dit jaar voor het eerst les aan de school. Hij staat in Amerika bekend om zijn achterwaartse salto’s tijdens een voetbalwedstrijd.(AD)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am