Brandstofprijs in Suriname opnieuw verhoogd

PARAMARIBO – De benzine prijzen in Suriname zijn weer verhoogd, wat de reden van de verhoging is, is niet bekend. Voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitantenbond, Sirodjenie Jankie, is op het antwoord van de overheid aan het wachten en is ook verbaasd over de verhoging.

Bij oliemaatschappij SOL is de pompprijs voor ongelode benzine woensdag verhoogd van SRD 6,08 naar SRD 6,20.Naar verwachting worden de prijzen bij het bedrijf Gow2 vanmorgen verhoogd naar het niveau van SOL Op sociale media ontstond er gisteren door de dag heen ophef over de verhoging. Veel mensen vragen zich af waarom de tarieven aangepast zijn zonder enige aankondiging, schrijft De Waretijd online.

Volgens Jankie zou het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme aan tafel zitten om te kijken hoe deze probleem opgelost kan worden. Ook vertelde Jankie dat ondernemers zich moeten aanpassen aan oliemaatschappijen en dat als ondernemers elke keer meer geld moet inleggen, waardoor ondernemers genoodzaakt om de prijzen te verhogen.

V-Power-gasoline die doorgaans gebruikt wordt voor een beter motorvermogen is verhoogd naar SRD 6,33. Of het tarief voor diesel ook wordt aangepast is niet bekend.

Share

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.